Cauta in circuite
Cauta dupa circuit sau traseu:
Categorie:

Circuite in Europa


Circuit CROATIA - AUSTRIA
   

Circuite in Europa, Croatia

Pret: 399.00EUR
Plecare in data: 03.05.2011; 15.06.2011; 10.10.2011;
Numar zile: 9
Traseu: Budapesta-Viena-Graz-Ljubliana-Zagreb-Venetia
Transport: autocar
Categorie cazare: 3*
Cod oferta: I1CAT

Detalii circuit:

 

CROATIA - AUSTRIA
Parcul National Plitvice, Peninsula Istria, Pesterile Postojna, Lacul Balaton
Budapesta – Viena – Graz – Ljubliana – Zagreb - Venetia
 

 

PROGRAMUL EXCURSIEI
Ziua 1 BUCURESTI – BUDAPESTA
Plecare din Bucuresti la ora 05h00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sibiu – Deva – Arad – Timisoara – Budapesta. Sosire in cursul serii in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel Expo Congres 4**** in Budapesta.
 
Ziua 2 BUDAPESTA – VIENA
Mic dejun. Excursia continua spre Viena. Tur de oras Viena panoramic si pietonal: Celebrul Ring Vienez: Opera de Stat, MAK, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Fosta resedinta de iarna a imperiului Habsburgic, Palatul Imperial Hofburg, Parlamentul, Primaria, si Burgtheater. Apoi plimbare pe jos in centru istoric: Palatul Hofburg – fosta resedinta a Imparatului Franz Josef si a imparatesei Sisi, Catedrala Sf.Stefan, etc. Seara, transfer la Turnul Dunarii, de unde se poate admira „Vienna by night”. Se poate servi masa de seara la unul dintre restaurantele turnului, care se rotesc in jurul axei, la 160 m si 170 m inaltime. Tarife informative: biletul de ascensor (~5,90 Euro/pers). Cazare hotel 3*** Viena.
 
Ziua 3 VIENA – GRAZ – LJIUBLIANA - OPATIJA
Mic dejun. Excursia continua spre GRAZ. Tur de oras Graz panoramic. Excursia continua spre Slovenia unde vom vizita in cadrul unui tur panoramic capitala Ljiubliana. Tur de oras panoramic Ljiubliana. Ne vom continua drumul catre destinatia finala Croatia traversand un peisaj montan deosebit catre Opatija. Seara, vom ajunge in Opatija, statiunea preferata de aristocratia austriaca si de imparateasa Sisi. Cina si cazare Grand Hotel Adriatic II 3***.
 
Ziua 4 OPATIJA – POSTOJNA – PENINSULA ISTRIA
Mic dejun. Ne indreptam catre Postojna unde vizitam unele din cele mai mari pesteri din Europa, Pesterile Postojna. O sa facem turul lumii fantastice subterane prin cele 20 de km de galerii sculptate, sali si hale, care in ultimii 180 de ani au primit peste 28 de milioane de vizitatori in fiecare an, manati de curiozitate sau de o devotare catre natura sau doar de nevoia de mister si frumusete. Continuam excursia cu Turul Peninsulei ISTRIA, cu vizite in celebrele statiuni Pula si Rovinj.
Pula, este cel mai mare oras din regiunea istorica Istria. Fost centrul administrativ al Istriei in Roma Antica, este foarte bine cunoscut pentru cladirile care au supravietuit din perioada romana, dintre care amfiteatrul din secolul I, denumit Arena. Alte doua structuri bine pastrate sunt arcul de triumf din secolul I, Arcul Sergius si templul zeului Apollo construit in onoarea imparatului roman din secolul I, Cezar Augustus. Plimbarea prin vechile strazi inguste, cu pavaj roman, ale orasului, va incanta privirea cu cladiri medievale si renascentiste.
Rovinj, cel mai „fotogenic” oras de pe Mediterana, odata un sat pescaresc, astazi un resort turistic. La 40 de km de Pula, Rovinj era cunoscut ca fiind orasul cu climat favorabil si benefic. Astazi oamenii sunt mandri de acesta traditie veche si se lupta inca sa pastreze titlul de „oras sanatos”...restul fiind meritul naturii. Atmosfera medievala a orasului si caldura Mediteraneana incanta vizitatorii. Ne intoarcem in Opatija. Cina si cazare Grand Hotel Adriatic II 3***.
 
Ziua 5 OPATIJA – PARCUL NATIONAL PLITVICE
Mic dejun. Excursia continua cu vizitarea Parcului National Plitvice. Complexul Plitvice din Croatia a fost declarat parc national inca din anul 1949, reprezentand cea mai veche rezervatie naturala din sud-estul Europei, vizitata anual de aproape 1 milion turisti, iar in anul 1979 parcul Plitvice a fost preluat pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Daca va intrebati de ce peste un million de oameni vin aici in fiecare an, din toate colturile lumii, va invitam sa va pregatiti aparatele foto si camerele de filmat si sa vizitati unul dintre cele mai spectaculoase si mai salbatice locuri din Europa. Acesta minune naturala cu 16 lacuri terasate inconjurate de munti si vegetatie luxurianta va taie pur si simplu rasuflarea.Intoarcere la Opatija. Cina si cazare Grand Hotel Adriatic II 3***.
 
Ziua 6 OPATIJA - VENETIA
Mic dejun. Astazi va propunem o Excursie optionala la VENETIA in care vom vizita: Bazilica San Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu orologiu, Puntea Suspinelor. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi de suveniruri sau plimbari individuale. Tarif: 50 Euro/persoana (minim 25 platitori) si include: transport autocar, taxe de drum, taxa check point, ghid insotitor. Seara, intoarcere cu autocarul in Opatija. Cina si cazare Grand Hotel Adriatic II 3***.
 
Ziua 7 OPATIJA
Mic dejun.Tur pietonal cu insotitorul de grup in Opatija: Parcul Sf. Iacob, Biserica Sf. Iacob, Fantana Helios si Selena, zona de promenada, zona de suveniruri si bineinteles simbolul orasului: Madonna del Mare. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie.  Cina si cazare Grand Hotel Adriatic II 3***.
 
Ziua 8 ZAGREB – LACUL BALATON - BUDAPESTA
Mic dejun. Excursia continua spre Zagreb – capitala Croatiei unde vom face un scurt tur panoramic. Ne vom indrepta apoi catre capitala Ungariei – Budapesta, nu inainte de a face un popas la Siofok pe malul lacului Balaton. Sosire in cursul serii la Budapesta. Optional, Croaziera si cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare. (Tarif: 30 Eur/pers, transfer inclus). Hotel Expo Congres 4**** in Budapesta.
 
Ziua 9 BUDAPESTA - BUCURESTI
Mic dejun. Tur de oras Budapesta: Opera, Piaţa Eroilor, Parlamentul, podurile de peste Dunare, Insula Margareta, Palatul regal, Catedrala regala de incoronare (Matei Corvin), Bastionul Pescarilor, etc. Plecare spre tara. Sosire seara, tarziu, in functie de formalitatile vamale.
 
 
Tarif special : 399 Eur de persoana loc in camera dubla
Supliment SGL: +140 Euro
Reducere copii 2-11,99 ani: -100 Euro/copil/perioada (in camera cu 2 adulti)
 
Pachetul include:
·     8 nopti cazare cu mic dejun hoteluri 3*** si 4**** conform programului
·     5 cine (demipensiune) la hotel in Opatija
·     Tururi de oras la Budapesta, Viena, Graz, Ljiubliana, Zagreb
·     Tur pietonal in Opatija
·     Excursie la Pesterile Postojna
·     Turul Peninsulei Istria: Pula & Rovinj
·     Excursie la Parcul National Plitvice
·     Transport cu autocar propriu clasificat 4****
·     Taxele de parcari si autostrazi
·     Ghid roman insotitor din partea agentiei
Transferuri gratuite din provincie, dus-intors:
  • Ruta 1. Constanta-Medgidia-Cernavoda-Slobozia-Bucuresti
  • Ruta 2. Iasi-Bacau-Brasov
  • Ruta 3. Pitesti–Bucuresti
 
Nu sunt incluse:
·     asigurarea medicala
·     intrarile la obiectivele turistice din program: Postojna, Parcul National Plitvice
·     excursia optionala la Venetia: 50 Euro/persoana (minim 25 de platitori)
 
DATE DE PLECARE: 03 mai, 15 iunie, 10 octombrie
 
Nota:
-      Camerele triple si duble cu extra bed se confirma la cerere
-      In unele orase/hoteluri, camerele triple pot fi duble cu extra bed
 
Nota: Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 40 platitori
 
DOCUMENTE DE CALATORIE
·    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
·    Tarile care permit intrarea pe baza cartii de identitate sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria. Pentru toate celelalte tari este NECESAR PASAPORTUL. Mai multe detalii gasiti pe>www.politiadefrontiera.ro
·    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi CI
·    Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
·    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

 

FOARTE IMPORTANT !!!!  DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care             i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
• Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
ATENTIE!
Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va
asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la
nr. de telefon 021.9590.

 

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
·    Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
·    Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
·    Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
·    Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL
·    Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
·    Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.
INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE
·    TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imabarcare sau la aeroport este oferit de agentie cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
·    Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la preluare ale pasagerilor.
·    In situatia in care Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati cu 2 zile inainte si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
·    Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

Comentariile sunt transmise de clientii nostri dupa ce au mers in circuitul Circuit CROATIA - AUSTRIA.
Sunt opinii ale clientilor care reflectă experientele lor in timpul acestui circuit.

Adauga comentariu pentru acest Hotel