CAPPADOCIA – ANKARA – ISTANBUL

Circuite in Europa, Turcia

Pret: 420.00EUR
Plecare in data: 12.04.2023; 23.04.2023; 28.05.2023; 30.06.2023; 29.07.2023; 12.08.2023; 02.09.2023; 30.09.2023; 21.10.2023;
Numar zile: 0
Traseu: Bucuresti – Canakkale – Troia – Pergam – Kusadasi – Efes – Pamukkale – Konya – Cappadocia – Ankara – Istanbul – Edirne
Transport: autocar
Categorie cazare: 4*
Cod oferta: P1CAT

Detalii circuit:

ZIUA 1: BUCURESTI – CANAKKALE (700 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor la ora 03:30. Plecare pe traseul Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne. Vom traversa stramtoarea Dardanele de la Eceabat la Canakkale cu feribotul: pret 5 EURO/persoana, se achita la fata locului. Sosire in Canakkale in cursul serii si cazare la hotel Hellen 3* (sau similar).

Ziua 2: CANAKKALE – TROIA – PERGAM – KUSADASI (400 km)

Mic dejun. Prima oprire pe ziua de azi va fi la Troia, renumita cetate mentionata de Homer in operele sale. In continuare vom vizita Pergamon (Bergama) - centru cultural important in Grecia antica si Imperiul Roman si locul unde a fost inventat pergamentul. Urcand cu telefericul la situl arheologic vom putea admira Acropola, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colina cu o panorama asupra orasului, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysos. Trecand pe langa Izmir, al treilea oras ca marime din Turcia, locul unde s-au nascut Homer si Aristotelis Onassis, vom ajunge in Kusadasi pentru cazare si cina la Palmin Hotel 4* (sau similar in zona Kusadasi).

Ziua 3: KUSADASI – EFES – CASA FECIOAREI MARIA – PAMUKKALE (210 km)

Mic dejun. De dimineata vom vizita Efes, unul din cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii, unde vom admira ruinele vechiului Templu al zeitei Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. In continuare vom opri la casa Fecioarei Maria - locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Continuand, vom ajunge la Pamukkale (tradus prin "castelul din bumbac”) - o minune a naturii, loc unic in lume, inclus in patrimoniul UNESCO. Peste terase naturale de piatra curge apa unor izvoare calde ce au creat aici bazine de calcar, cu margini de stalactite. Alaturat teraselor de calcar se afla orasul antic Hierapolis, ale carui ruine dateaza din perioada regelui Eumenes al-II-lea din Pergam. Cetatea a fost reconstruita de romani in timpul domniei Imparatului Tiberiu si a fost parasita in 1219, dupa cutremurul care a distrus-o. Seara cazare si cina in Pamukkale la Lycus River Termal Hotel 4* (sau similar).

ZIUA 4: PAMUKKALE – KONYA – CAPPADOCIA (580 km)

Mic dejun. Parasim Pamukkale si ne indreptam spre Konya, orasul dervisilor – calugari musulmani, cu radacini in timpurile hititilor; de-a lungul secolelor XII si XIII Konya a fost capitala turcilor Seljuk si a avansat repede la rangul de centru cultural. Vom vizita in Konya asezamantul dervisilor si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. In continuare vom face un scurt popas la Sultanhan, un karavanserai (han traditional) din provincia Aksaray. Sosire in Cappadocia in cursul serii. Cazare si cina la hotel Tassaray 4* sau similar (standardul hotelurilor din Cappadocia nu este similar cu cel al hotelurilor din Antalya, zona fiind mai austera si mai putin dezvoltata din punct de vedere al unitatilor de cazare).

Ziua 5 : CAPPADOCIA

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Cappadociei, zona unica si cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri, cat si pentru orasele subterane, vechi de milenii. Optional, puteti survola cu balonul peste vaile Cappadociei la rasarit de soare (aceasta activitate depinde exclusiv de conditiile meteo style="font-size:11.0pt;mso-bidi-font-family:Calibri;color:#002060; mso-ansi-language:RO">. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Vom face o oprire pentru a fotografia de la inaltime Valea Porumbeilor, care adaposteste cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume. De asemenea, admiram si „castelul” Uchisar, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei. Vom merge in Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira “Fairy Chimneys” - “Hornurile zanelor” (formatiuni stancoase cu aspecte bizare). Urmeaza o oprire la muzeul in aer liber Goreme - complex monahal compus din mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios (intrare optionala). Revenim la hotel. Dupa cina, optional, va propunem participarea la o seara turceasca cu dansuri traditionale, spectacol ce se va desfasura intr-o pestera. Programul include transport cu autocarul, pachet bauturi racoritoare si alcoolice, nationale si internationale. Pret informativ: 30 EURO/ persoana.

ZIUA 6: CAPPADOCIA – ANKARA (280 km)

Mic dejun. Ziua incepe cu o oprire la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor (intrare optionala, vizita nu este recomandata persoanelor care sufera de claustrofobie). Continuam cu Pasabag, ansamblu de stanci celebre pentru aspectul lor de calugari - de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor. Urmeaza oprire la Urgup pentru a admira cele “trei frumuseti” (3 stanci renumite in zona). Facem apoi o oprire in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra; vom putea urca la cateva manastiri rupestre de unde vom putea admira o frumoasa priveliste asupra zonei (Valea Rosie). Ne continuam drumul catre Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Vom face o ultima oprire pentru a admira panorama Cappadociei de la “castelul” Ortahisar. Dupa tur, plecare spre Ankara, unde vom admira Mausoleul Ataturk (Mustafa Kemal Ataturk a fost fondatorul si primul presedinte al Turciei, fiind personalitatea cea mai importanta a tarii).  Cazare si cina la hotel Carin Royal 3* sau similar.

Ziua 7: ANKARA – ISTANBUL (430 km)

Dupa micul dejun pornim spre Istanbul. Sosire pe malul asiatic al Bosforului in cursul pranzului. Prima oprire va avea loc la Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor si a lui Mustafa Kemal Ataturk. Palatul este amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. In continuare ne vom deplasa in Piata Taksim, in centrul orasului, unde se afla Monumentul Independentei, ridicat in memoria lui Ataturk, fondatorului Republicii Turcia. Cazare in Istanbul la hotel Grand Ant 3* (sau similar in Istanbul). La ora 16:00 va propunem optional Croaziera pe Bosfor. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom putea admira de-a lungul Bosforului: Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, vile de lux, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj deosebit. Grup minim 20 participanti. Pret: 25 EURO/persoana adult.

Ziua 8: ISTANBUL

Mic dejun. Tur pietonal de oras cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. Turul se incheie pe malul Bosforului si langa Podul Galata si in continuare recomandam vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Cazare la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza va propunem optional: Croaziera pe Marea Marmara la Insula Printului – Buyukada. Include transport cu tramvaiul pana la port, bilet de vapor, masa de pranz, turul insulei cu trasura electrica, insotitor de grup. Dupa amiaza intoarcere la hotel. Pret informativ: 45 EURO/persoana pentru un grup minim de 20 persoane.

Ziua 9: ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI (700 km)