BRAZILIA & ARGENTINA plecare din CLUJ

Circuite in America de Sud, Brazilia

Pret: 2650.00EUR
Plecare in data: 17.03.2023;
Numar zile: 0
Traseu: Rio de Janeiro – Foz do Iguassu – Buenos Aires
Transport: avion
Categorie cazare: 3*
Cod oferta: P1CAV

Detalii circuit:

 

Ziua 1 (17.03, vineri): CLUJ-NAPOCA – FRANKFURT – RIO DE JANEIRO

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:00 la aeroportul international Avram Iancu din Cluj-Napoca pentru imbarcare pe cursa Lufthansa cu destinatia Rio de Janeiro (schimbarea cursei la Munchen). Sosire la Rio de Janeiro la ora locala 20:05, transfer si cazare la Hotel Mirador Rio 3* sau similar

Ziua 2 (18.03, sambata): RIO DE JANEIRO – tur inclus Muntele Corcovado & Plajele din Rio

Mic dejun la hotel. Vom porni astazi intr-un tur de oras de 4 ore ce va cuprinde urcare pe Muntele Corcovado (unde se afla statuia lui Iisus si de unde se pot face cele mai frumoase fotografii panoramice cu Rio de Janeiro). Muntele Corcovado vegheaza solemn asupra tumultosului oras brazilian Rio de Janeiro. In trecut muntele a fost numit Pinaculo da Tentacao, ceea ce se traduce prin Varful Tentatiei. Acest nume are conotatii biblice si a fost ales de colonistii portughezi cu secole in urma. Mai tarziu muntele a fost numit Corcovado, nume care face referinta la forma sa, ce duce cu gandul la o cocoasa. Dupa coborare vom admira cele mai frumoase plaje din Rio de Janeiro: Copacabana, Ipanema si Leblon. Cazare la Hotel Mirador Rio 3* sau similar in Rio de Janeiro.

Ziua 3 (19.03, duminica): RIO DE JANEIRO – excursie optionala la Petropolis

Mic dejun. Timp liber in Rio de Janeiro pentru descoperirea orasului pe cont propriu sau excursie optionala de jumatate de zi la Petropolis, orasul imperial al Braziliei. Vom porni catre Parcul National Serra dos Orgaos pe un drum pitoresc si vom ajunge in orasul Petropolis la o altitudine de 810 m deasupra nivelului marii. Turul include vizita palatului de vara al fostului imparat Pedro II, personaj emblematic in istoria Braziliei, cel care a reusit sa unifice toate statele si sa faca din Brazilia cea mai mare si puternica tara a Americii de Sud. De asemenea vom vedea catedrala unde se afla mormantul lui Pedro II, dar si a sotiei sale precum si cateva cladiri emblematice din epoca imperiala si moderna. Retur la Rio de Janeiro si cazare la Hotel Mirador Rio 3* sau similar in Rio de Janeiro.

Ziua 4 (20.03, luni): RIO DE JANEIRO – tur optional orasul vechi si Muntele Sugar Loaf

Mic dejun. Optional, va propunem un nou tur panoramic de oras de jumatate de zi, care cuprinde atractii deosebite. Denumirea orasului Rio de Janeiro este legata de momentul descoperirii acestui tinut de catre exploratorul Gaspar de Lemos la 1 ianuarie 1502. Acesta l-a numit “Rau de Ianuarie” (in portugheza Rio de Janeiro). Orasul a fost fondat in onoarea regelui Portugaliei, Sebastian I, in anul 1565. Cu timpul, importanta lui a crescut, ajungand capitala Portugaliei in timpul invaziei napoleoniene (1808-1821), dar si a Braziliei intre anii 1764-1960. Desi capitala tarii s-a mutat in orasul Brasilia, Rio de Janeiro a ramas unul dintre cele mai semnificative centre urbane, al doilea ca marime dupa Sao Paulo, cu o populatie de aprox. 6,5 milioane de locuitori.

Vom vizita: orasul vechi, Biserica Candelaria, Teatrul Municipal, Biblioteca Nationala, dar si multe alte atractii. Turul continua cu imbarcarea in telegondola catre Muntele Sugar Loaf de unde ne vom bucura de privelisti surprinzatoare ale orasului. Cazare la Hotel Mirador Rio 3* sau similar in Rio de Janeiro.

Ziua 5 (21.03, marti): RIO DE JANEIRO – FOZ DO IGUASSU (zbor)

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Foz Do Iguassu. Sosire in Foz Do Iguassu , orasul situat la granita a trei state: Brazilia, Argentina si Paraguay. Desi un oras nu foarte mare (aprox. 265.000 locuitori), numarul de turisti sositi aici depaseste cifra de 1,5 milioane, atrasi de cel mai mare complex de cascade din lume – complexul Iguassu. Situate chiar pe granita, cascadele sunt impartite intre cele mai mari state sud-americane: doua treimi se afla pe teritoriul argentinian, iar cealalta treime este dincolo de granita imaginara cu Brazilia. Vom vizita timp de 3 ore cascadele dupa care vom face check-in la Hotel Vivaz Cataratas Resort 4* sau similar in Foz do Iguassu.

Ziua 6 (22.03, miercuri): FOZ DO IGUASSU

Mic dejun. Plecare de la hotel si dupa formalitati de granita vom traversa podul Tancredo Neves peste raul Iguassu si vom intra in Argentina. Daca pe partea braziliana exista numeroase puncte de vedere panoramica, pe partea argentiniana exista numeroase poteci care permit vizitarea din apropiere a cascadei. Prima oprire este la Centrul de Informatii pentru Vizitatori, apoi vom merge pe Circuitul Inferior (cascada din avalul raului) si pe Circuitul Superior (cascada din amonte). Cel mai spectaculos punct al cascadei – Gatul Diavolului – va putea fi atins cu Trenul Ecologic din Jungla. Dupa incheierea vizitei vom traversa granita in Brazilia cu autobuzul style="font-size:11.0pt;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-bidi-font-family: Calibri;color:#002060;mso-ansi-language:RO;mso-fareast-language:AR-SA">Vivaz Cataratas Resort 4* sau similar in Foz do Iguassu.

Ziua 7 (23.03, joi): FOZ DO IGUASSU – BUENOS AIRES (zbor)

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Puerto Iguassu (partea argenitiniana) si zbor spre Buenos Aires. Sosire in Buenos Aires, transfer la Hotel Cyan De Las Americas 3* sau similar si timp liber la dispozitie (check in dupa ora 15:00). Buenos Aires nu este numai capitala Argentinei, este de asemenea si una dintre cele 10 cele mai importante metropole ale lumii si orasul cel mai elegant din America de Sud. Aproape 13 milioane de oameni traiesc aici si se bucura de viata de noapte din belsug, de "Tango", baruri, cabarete, discoteci, restaurante sau baruri vesnic deschise. In timpul zilei, o mare varietate de atractii este oferita de muzee, galerii de arta, magazine de antichitaţi, parcuri, bulevarde imense. Cu bulevardele sale largi, parcuri inverzite, cladiri impozante, o cultura variata si o viata de noapte animata, Buenos Aires aminteste de Paris sau Barcelona. Acest lucru nu este de mirare: majoritatea locuitorilor sunt urmasi ai imigrantilor europeni, care s-au stabilit aici in secolul XIX, aducand cu ei o cultura ce poate fi admirata in nenumarate galerii de arta, teatre si muzee, cat si o arta culinara ce poate fi savurata in restaurante de cea mai buna calitate. Cazare la Hotel Cyan De Las Americas 3* sau similar in Buenos Aires.

Ziua 8 (24.03, vineri): BUENOS AIRES

Mic dejun. Astazi avem prevazut un tur panoramic de oras de jumatate de zi in cadrul caruia se vor vizita: Bulevardul 9 Iulie (cel mai larg bulevard din lume), Teatrul Colon, Plaza de Mayo, Casa Rosada – cladirea roz a Guvernului, Primaria Cabildo, Catedrala Metropolitana – casa arhiepiscopului de Buenos Aires. Turul continua cu vizitarea celor mai frumoase cartiere din oras: San Telmo (una dintre cele mai moderne zone din oras), La Boca, Barrio Norte (in cimitirul Recoleta este mormantul Evitei Peron) si Plaza Lavalle. Orasul a fost fondat in 1536 de catre Pedro de Mendoza, apoi distrus de indieni si recladit in 1580 de Juan de Garay. Buenos Aires a crescut in importanta in 1776, cand a fost numit capitala a Regatului Río de la Plata. Conditia sa de port l-a transformat in cheia dezvoltarii tarii.  Dupa amiaza timp liber. Cazare la Hotel Cyan De Las Americas 3* sau similar in Buenos Aires.

Ziua 9 (25.03, sambata): BUENOS AIRES

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pana seara cand vom fi transferati catre una dintre cele mai faimoase case de tango din Buenos Aires, La Ventana. Aici vom servi cina (meniu cu 3 preparate la alegere) si vom urmari un spectacol de dans, muzica si tango, interpretat de artisti argentinieni. Cazare la Hotel Cyan De Las Americas 3* sau similar in Buenos Aires.

Ziua 10 (26.03, duminica): BUENOS AIRES – excursie optionala Estancia Santa Susana Cu Fiesta Gaucha

Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau, optional, excursie de o zi la o Estancia argentiniana traditionala cu pranz inclus. In cadrul excursiei se viziteaza Estancia Santa Susana (la 2 ore de mers cu autobuzul de oras) unde vom fi intampinati cu o bautura locala de catre Gauchos. Vi se va explica stilul de viata al Gauchos si va fi vizitata asezarea, iar la pranz se va organiza un barbeque rustic (Asado). In continuare va avea loc un spectacol de folclor si dansuri traditionale ale acestor cowboys ai Pampasului. Intoarcere la hotel si timp liber pentru odihna. Cazare la Hotel Cyan De Las Americas 3* sau similar in Buenos Aires.

 Ziua 11 (27.03, luni): BUENOS AIRES – excursie optionala la COLONIA DEL SACRAMENTO

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala de 1 zi in Colonia del Sacramento, orasul sarmant si plin de culoare din Uruguay situat pe partea opusa a raului Rio de la Plata. Vom fi transferati in portul din Buenos Aires unde ne vom imbarca impreuna cu alti turisti pe feribotul spre Colonia del Sacramento unde vom ajunge in aproximativ 60 de minute. Intemeiat in anul 1680 de catre portughezi si cucerit de spanioli, acest micut oras colonial a fost disputat pentru mai bine de 100 de ani de cele doua puteri maritime ale vremii. Vom vizita centrul istoric intrat in patrimoniul UNESCO in anul 1995 unde vom avea ocazia sa ne plimbam pe stradutele pavate, sa admiram cladirile coloniale,  piatetele pline de flori sau sa savuram o cafea la una dintre zecile de terase. Pentru iubitorii de shopping, oraselul ofera o multime de magazine de suveniruri si produse artizanale traditionale. La retur ne vom imbarca pe feribotul catre Buenos Aires unde vom ajunge in a doua parte a zilei. Cazare hotel Bel Air 3*  sau similar in Buenos Aires.

Ziua 12 (28.03, marti): BUENOS AIRES – FRANKFURT

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi in capitala Argentinei dupa care vom fi transferati la aeroportul international „Ministro Pistarini” din Buenos Aires pentru imbarcare pe cursa Lufthansa cu destinatia Cluj-Napoca (via Frankfurt). Plecare la ora 16:55.

Ziua 13 (29.03, miercuri): FRANKFURT – CLUJ-NAPOCA