ISTANBUL

Circuite in Europa, Turcia

Pret: 420.00EUR
Plecare in data: 01.03.2023; 08.03.2023; 01.04.2023; 13.04.2023; 29.04.2023; 20.05.2023; 31.05.2023; 17.06.2023; 01.07.2023; 15.07.2023; 29.07.2023; 12.08.2023; 02.09.2023; 16.09.2023; 29.11.2023;
Numar zile: 0
Traseu: Capitala Bizantului
Transport: avion
Categorie cazare: 4*
Cod oferta: P1CAV

Detalii circuit:

Ziua 1: BUCURESTI – EDIRNE – ISTANBUL (650 km)

Intalnire in fata Garii de Nord (vis a vis de coloane) la ora 03.45. Plecare din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul. Oprire in Edirne pentru vizitarea moscheii Selimiye, capodopera lui Mimar Sinan, cel mai mare arhitect turc. Vom ajunge in Istanbul in cursul dupa amiezii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel Marmaray Hotel 4* (sau similar).

Ziua 2: ISTANBUL

Mic dejun. Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita, transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este gratuita); Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Timp liber la dispozitie. Recomandam vizite individuale (optional), la Basilica Cisterna - un rezervor subteran bizantin si la Palatul Topkapi - simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor; palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. Intoarcere pe cont propriu la hotel. Dupa amiaza putem organiza optional Croaziera pe Bosfor si vizita in Bazarul Egiptean. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom putea admira de-a lungul Bosforului: Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, vile de lux, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar – Bazarul Egiptean). Aici veti gasi o piata variata de desfacere a mirodeniilor, dar si magazine de fructe, flori si legume. Servicii incluse: transfer cu tramvaiul hotel – port – hotel, bilet vapor (privat – nu cursa de linie), ghid local, insotitor de grup in limba romana. Grup minim 15 participanti. Pret: 25 euro/persoana (adult). Timp liber la dispozitie.

Ziua 3: DOLMABAHCE – PIATA TAKSIM – CARTIERUL FANAR – PATRIARHIA CONSTANTINOPOLULUI (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Istanbul. Alternativ, va propunem o excursie optionala, cu o prima oprire la Dolmabahce, ultima resedinta a lui Mustafa Kemal Ataturk, locul unde se intalnesc opulenta orientala a ultimilor sase sultani care l-au locuit, cu rafinamentul occidental in stil neobaroc, rococo si neoclasic. Este amplasat vis-a-vis de stadionul Besiktas, pe malul Bosforului, cu vedere asupra partii asiatice si este decorat cu marmura, cu sculpturi din lemn de abanos, trandafir si mahon si candelabre din cristal de Bohemia. Urmatoarea oprire va fi langa piata Piata Taksim, la un magazin cu baklava, rahat si alte produse traditionale turcesti. Timp liber la dispozitie in Piata Taksim. Recomandam plimbarile individuale pe bulevardul pietonal Istiklal, pana la Turnul Galata. In continuare ne vom deplasa in Cartierul Fanar, unde vom vizita in Palatul Patriarhal, Biserica Sfantul Gheorghe si fosta resedinta a lui Dimitrie Cantemir. La intoarcere vom vizita fabrica de pielarie unde vom admira prezentarea manechinelor, vom servi ceai si vom putea face cumparaturi. Servicii incluse: transport autocar, bilet de intrare la Palatul Dolmabahce, ghid local.  Grup minim 15 participanti. Pret: 50 euro/persoana, include transport cu autocarul, biletele de intrare si ghid local. In continuare recomandam vizita in Marele Bazar - una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Seara puteti participa optional la Seara Turceasca, tinuta intr-un ambient traditional. Programul include: cina servita pe un vapor special amenajat, muzica, dansuri orientale specifice, bauturi racoritoare si alcoolice, spectacol, transfer dus-intors cu autocarul, insotitor de grup. Grup minim: 10 participanti. Pret: 50 euro/persoana adult.

ZIUA 4: CROAZIERA PE MAREA MARMARA LA INSULA PRINTULUI (optional)

Mic dejun. Astazi va propunem optional o croaziera la Insula Printilor, insula ce face parte din arhipelagul de noua insule pe Marea Marmara, situata la 15 km de zona asiatica a Istanbulului. In perioada bizantina, aici erau exilati printii sau alti membri ai familiilor regale. Astazi, in Insula Buyukada (Insula Mare), se afla numeroase vile otomane de secolul XIX, majoritatea case de vacanta ale turcilor instariti, dar si ale unor personalitati ale Turciei (scriitori, filosofi, artisti). Vom realiza un tur panoramic al insulei, plimbandu-ne cu trasura electrica printre vilele luxoase din lemn si pe traseu vom opri pentru a vizita biserica greceasca Sfantul Gheorghe. La intoarcere vom avea timp liber la dispozitie in port pentru suveniruri, fotografii si masa de pranz (inclusa in pret). Servicii incluse: transfer cu tramvaiul (hotel–port–hotel), bilet vapor dus-intors, plimbare cu trasura electrica, masa de pranz, ghid local si insotitor de grup. Grup minim 15 participanti. Pret: 50 euro/persoana. Seara vom organiza optional turul Istanbulului By Night. Plecam spre Asia, trecand prin cartierul Levent, unde se afla zona moderna, cu zgarie nori de pana la 300 metri inaltime. Vom traversa podul Fatih Sultan Mehmet si vom ajunge pe dealul Çamlica, cel mai pitoresc punct panoramic al Istanbulului, unde vom opri pentru fotografii. In continuare ne deplasam la Moscheea Çamlica, cea mai mare din Turcia, cu o capacitate de 63 mii de persoane, detinand 6 minarete si asezata pe o suprafata de 57.500 metri patrati. O adevarata opera de arta veche, construita cu tehnologie contemporana. Servicii incluse: transport autocar, ghid local si insotitor de grup.  Minim 15 participanti. Pret: 15 euro/persoana.

ZIUA 5: ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI (650 km)